dijous, 6 de desembre del 2012

01/12/2012 Festa del Beat Carles de Foucauld

FESTA DEL BEAT CARLES DE FOUCAULD

 El dissabte 1 de desembre, la família espiritual del germà Carles de Focauld es va reunír a la nostra parròquia de la Mare de Déu de la Salut de Badalona per celebrar el 96è aniversari de la seva mort. Per a la família espiritual del germà Carles, aquest dia té una doble importància:  celebrar l’aniversari de la mot del germà Carles i reunir-se per compartir.
Cada any celebren aquesta data de manera conjunta les 9 fraternitats que hi ha a Catalunya. Per tal de donar testimoni de qui era Carles de Focauld a la gent que assisteix a l’acte i compartir amb ells  la realitat de la comunitat parroquial, cada any van a una parròquia diferent.
La comissió encarregada de preparar la celebració, a més de tenir-ne cura, va muntar una petita exposició del germà Carles a l’església parroquial que va restar oberta tota la semana anterior al dissabte de la celebració. L’exposició pretén ser una aproximació a la figura del germà Carles a través d’11 plafons a color,  amb el moments claus de la seva vida que mostraven la seva evolució espiritual. També hi havia estampes amb la pregària d’abandó i altre material.
La celebració va començar amb la projecció d’un petit audiovisual amb imatges i textos del germà Carles. Continuà amb la lectura d’un testimoni de François de Bondy, fill gran de Madame de Bondy, cosina de Carles de Foucauld, amb qui va mantenir una estreta relació durant tota la vida. Després es passà a un presentació de les diferents fraternitats presents que formen la família espiritual del germà Carles a Catalunya. Tot seguit hi va haver una bona estona de diàleg entre tots els assistents sobre la figura del germà Carles. L’acte va comptar amb la presència d’una quarantena de persones.
A  les 20 h començà l’eucaristia del 1r diumenge d’Advent que es va compartir amb la comunitat parroquial. Després de la missa hi va haver una estona per compartir amb tothom mentre fèiem un petit piscolabis.
Va ser en conjunt un acte molt reeixit i agradable.
Donem gràcies a la familia espiritual de Carles de Foucauld perquè hagi volgut compartir amb nosaltres aquesta festa. 



MÉS FOTOGRAFIES DE LA CELEBRACIÓ:
 


ENLLAÇOS D'INTERÉS::

http://www.carlosdefoucauld.es/index.htm

http://fraternatzaret.wordpress.com/2012/12/02/celebracio-del-96e-aniversari-de-la-mort-del-germa-carles-de-foucauld/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada